#ibsilly
SSL-Herr

Fyra spelare lämnar Dalen

Dalen genomför förändringar i sin herrtrupp efter årets uttåg i kvartsfinalen.

Klart är att trion Alexander Bodén, Nico Scalvinoni och Patrik Suchánek kommer inte att spela i IBK Dalen den kommande säsongen skriver Dalen på sin hemsida. För vissa inga nyheter då det meddelades för tre dagar sedan. Trots det en tecken på att Dalen vill ändra om i truppen. Tappet av Bodén som gjorde comeback under säsongen var väntat.

Tappet av backen Suchánek kan påverka mer och förhoppningsvis kan vi se Suchánek fortsatt i SSL i någon annan klubb. Kvaliteten i det Tjeckiska landslagsbacken finns där, tillräcklig för SSL.

Det verkar också som att forwarden Jim Johansson slutar i Dalen. Johansson som gjort 12 mål och 10 assist den här säsongen uppges sluta enligt Anthony Sundströms blogg. Något som Johansson själv även verkar förmedla genom sin twitter.

Sedan tidigare är det även klart att Albin Andersson byter Dalen till rivalen Team Thorengruppen. 

Glada nyheter för Dalen är att Ketil Kronberg fortsätter i Dalen.
Evighetsmaskinen är viktig för Dalen och ska det nu plockas in nya spelare i truppen kan Kronbergs rutin och Dalenkultur vara otroligt viktig att ha kvar.

Även Viktor Nystedt verkar fortsätta i Dalen. Det är inget som klubben själva gått ut med men som VK har skrivit om.

På ryktessidan har Filip Stenmark som kopplats samman med Umeå och då framförallt med Dalen som han tidigare tillhört större delarna av sin karriär. Dock ännu oklart vad som händer med Stenmark.

Även Karlstads Sebastian Degeryd ryktas till Dalen.

Det är vara bråda dagar för Klubbdirektör Karlsson som i vilket fall har ett bekymmer mindre att tänka på efter att igår presenterat en ”ny” tränarduo för damlaget där Karlsson varit tränare den här säsongen.

Då är vi igång. Tips? jonathan@ibnytt.se eller @jonathanrudman eller @ibnytt

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar